Een interview met...

Anouk Glaudemans; 

WhatsApp Image 2019-02-26 at 15.39.25.jp

Hey anouk! Fijn dat je even tijd hebt!

 

1. Wie ben jij en hoe ben je in de bootcamps gerold?

Ik ben Anouk, 42 jaar, docent in het HBO, getrouwd en moeder van twee kinderen. Via mijn huidige sportschool ben ik twee jaar geleden een keer mee gaan doen met de bootcamp van Niek en eigenlijk nooit meer gestopt. Ik volg twee keer per week een les bootcamp bij Niek.

 

2. Waarom bootcamp jij bij Niek?

De sfeer in de groep is veilig en gezellig. We helpen elkaar en dagen elkaar op een gezonde manier uit om nieuwe dingen te proberen. Dit kan alleen maar omdat Niek bijdraagt aan de goede sfeer in de groep en hij elke les een nieuwe training bedenkt. Hierdoor is er veel afwisseling en daar hou ik van.

Ik merk ook dat hij zich blijft verdiepen en daarin zichzelf uitdaagt om een betere instructeur te worden.

-Tekst gaat onder verder-

3. Hoe zou je het niveau van de bootcamps omschrijven?

Je kunt zelf je niveau bepalen. Niek geeft aan wat de bedoeling is bij een bepaalde oefening, maar als iets niet lukt of niet meer gaat, is er altijd een vervangende oefening te bedenken. Daarnaast is luisteren naar je lijf iets dat Niek belangrijk vindt. In de groep zitten dus mensen met een verschillend niveau, maar dat belemmert totaal niet.

 

4. Wat is volgens jou de grootste misser qua vooroordelen over bootcamp?

Dat het alleen voor mega fitte gespierde jonge mensen is.

 

5. Merk je resultaat, en zo ja; in welke mate?

Mijn conditie is verbeterd, zowel mijn uithoudingsvermogen als mijn spierkracht zijn toegenomen. Daarnaast ben ik het buiten sporten steeds meer gaan waarderen, want de lessen gaan altijd door in alle weerstypen. 

7. Wat is jouw beste tip voor mensen die twijfelen?

Volg een paar lessen, wat heb je te verliezen? Door meerdere lessen te volgen, krijg je een beeld bij wat bootcamp is en wat het jou op kan leveren.

 

8. Hoe ervaar je de groepssfeer?

Heel erg goed, gezellig en veilig. We sporten samen, hebben lol en helpen elkaar. In de groep sporten we allemaal op een ander niveau en dat belemmert niet. Soms doen we dingen individueel, soms in tweetallen, soms in teams en soms als één groep. Bij training kan iedereen tot zijn of haar recht komen en meedoen.

 

9. Wat is jouw motivatie om te komen bootcampen?

Ik merk dat mijn lijf in goede balans is door het regelmatig sporten. Daarnaast ben ik voor mijn werk veel binnen, dus heb ik behoefte aan buiten zijn en krijg ik daar ook energie van. 

 

-Het is niet alleen voor mega fitte, gespierde en jonge mensen-

10. Wat zijn de bootcamplocaties waar jij je het meeste vermaakt?

Bootcamp kan overal, dat heeft Niek wel bewezen, maar ik geniet het meest van de locaties in of rond een bos. Ik denk dan aan de natuur bij het Lido of de duinen.

 

11. In hoeverre zijn de weersomstandigheden voor je van invloed?

Weer of geen weer, de bootcamp gaat door en ik had nooit verwacht dat ik me daar aan over zou kunnen geven. Ondertussen heb ik in alle weerstypen bootcamp gevolgd en ontdekt dat ieder seizoen iets moois in zich heeft. Hoe leuk is het om te sporten in de sneeuw bijvoorbeeld! Warm krijg je het vanzelf. 

-Volg een paar lessen, wat heb je te verliezen?-